In-mold technologie představuje pokročilý výrobní proces, využívaný při výrobě moderních sportovních přileb. Postupně si tuto technologii z cyklistiky osvojila i jiná sportovní odvětví, např. zimní sporty. Tato technologie výrazně zvyšuje bezpečnost a pohodlí uživatelů.

Základem in-mold technologie je pevné spojení vnější tvrdé polykarbonátové skořepiny s vnitřní vrstvou z pěnového polystyrenu (EPS). Při výrobě se skořepina vloží do formy a následně se do ní vstřikuje stlačená EPS pěna pod vysokým tlakem a teplotou (cca 330 °C). Výsledkem je homogenní struktura, kde obě vrstvy tvoří jeden dokonale pevný celek.

Polystyren pohltí energii nárazu, nicméně se zdeformuje, proto je nutné přilbu po větším nárazu vyměnit. Na trhu jsou také přilby, kde je polystyrenová pěna nahrazena polypropylenem. Ten se umí po nárazu vrátit do původního tvaru, tudíž tyto helmy vydrží i opakované nárazy.

Výhody této technologie jsou zřejmé. Výsledná kompaktnost přilby zlepšuje tlumení nárazů díky lepšímu rozložení sil při nárazu. Předností je, že může mít přilba nízkou hmotnost při zachování své výborné ochranné funkce. Dále je in-mold technologie velmi efektivní z hlediska designu – umožňuje vytvářet přilby s aerodynamickým tvarem a atraktivním vzhledem.

Celkově in-mold technologie přináší lepší ochranu a větší komfort při nošení, což ji činí velmi oblíbenou volbou mezi profesionálními cyklisty i běžnými uživateli.